SOCIALE
VERKIEZINGEN

Alles over de Sociale Verkiezingen 2024. 

 

Affiches fase01

De sociale verkiezingen #SV2024 zullen gehouden worden van 13 tot 26 mei 2024. 

Sociale verkiezingen zijn een ijkmoment in het sociale bestaan van een onderneming. De werknemers verkiezen hun vertegenwoordigers en leggen voor vier jaar de krachtsverhoudingen vast in de overlegorganen. We lanceren vanaf 24 augustus onze campagne!

Met 'Da's sterk werk.' gaan we voor een campagne die samenhorigheid uitstraalt, maar ook trots op het goeie werk dat we doen en wat we bereiken.
We kiezen voor een slogan die ons imago van de vakbond met ballen bevestigt. We laten onze stem horen en ons werk spreken. 

ABVV-Metaal. Da's pas sterk! 


Je kan al een aantal basismaterialen bekijken en downloaden. Een nieuwe lading volgt 24/08.
Vanaf oktober start ook onze nieuwe online lay-outtool en mediabibliotheek. 
  

Wat is er nu al beschikbaar qua materiaal:

- campagnehandboek 2.0 (versie augustus 2023)
- introductievideo
- basislogo's
- basisaffiches
- voorlopige pamfletten (basis + sterk werk)
- wervingsfolder


Nieuwe affiches - Onze zoektocht is geopend!

Nieuwe affiches zijn onderweg! 

Om ons syndicaal werk verder te zetten, hebben we jouw hulp nodig om nieuwe kandidaten te zoeken. Er is altijd nood aan nieuwe, frisse inzichten en krachten om ons verhaal de komende vier jaar te versterken.

We hebben daarom een kandidatenfolder klaar die je daarbij kan helpen. Zo kun je potentiële kandidaten overtuigen om deel uit te maken van ons sterk werk. De folder kreeg je in de vorige nieuwsbrief al digitaal te zien en die zou inmiddels gedrukt in jouw federatie moeten liggen.

Lees meer...

FOCUS OP FACEBOOK

Heeft jouw fractie al een Facebook-pagina?

Neemt jouw bedrijf deel aan de sociale verkiezingen? Dan willen we je ten zeerste uitnodigen om een eigen Facebook-bedrijfspagina aan te maken voor de ABVV-fractie! Zeker in campagnetijd is elk extra communicatiekanaal dat je kunt benutten mooi meegenomen.

Weet je niet hoe hieraan te beginnen? Met dit handig stappenplan helpen we je op weg! Je leest er overigens ook wanneer het een beter idee is om voor een bedrijfspagina te kiezen in plaats van voor een persoonlijk profiel!

STAPPENPLAN VOLGEN

Lees meer...

De nieuwe ABC-brochure is er!

De ABC-brochure van het ABVV geeft je een duidelijker beeld van het verloop van de sociale verkiezingen. Vooraleer de werknemers effectief stemmen in hun onderneming, moet er immers een hele procedure doorlopen worden. Vandaar dit ‘ABC van de procedure’, met een overzicht van de verkiezingsprocedure van a tot z, zonder te veel technische details mee te geven.

Meer weten over de procedure en de berekening van mndaten? Check de nieuwe webpagina over de SV van het ABVV: www.abvv2024.be

Download hier de ABC-brochure.

WhatsApp: zo gebruik je de populaire app in je campagne

Gebruik jij WhatsApp op dagelijkse basis om te communiceren met vrienden, familie en collega's? Dan ben je beslist niet alleen. En het is net daarom dat WhatsApp ook wel eens een sterk campagnewapen kan zijn. Wil jij WhatsApp inzetten om je militanten en collega’s te informeren en te motiveren? Ga naar het campagnehandboek voor bruikbare tips & tricks voor het gebruik van WhatsApp in je campagne.

In de loop van de campagne zullen we zorgen voor afbeeldingen in formaten die aangepast zijn (jpg) voor WhatsApp. Deze beelden kunnen jullie dan ook eenvoudig delen via elke smartphone. Dat bespaart jullie werk en zorgt voor meer eenheid in de communicatie. Sterk, nietwaar?

Kies de jpg-beelden en sla ze op op je smartphone. Vandaaruit kun je ze snel delen via WhatsApp.

Ontdek hier meer over het gebruik van WhatsApp in de campagne. 

Onze campagnelogo's SV2024

Download hier de basislogo's van de sociale verkiezingen 2024.

Naast de slogan bestaat er ook een nieuw logo voor deze sociale verkiezingen. Het tandwiel wordt steeds gebruikt in het logo. Het logo mag niet worden vervormd of geroteerd. 

Opgelet: klik op de afbeelding of op 'download', daarna met je rechtermuis klikken op 'opslaan als'.

Lees meer...

Subcategorieën