Groep van Metallo's die lachen en elkaar vastpakkenn

Word lid van ABVV-Metaal

Leden krijgen meer

Jij wilt je aansluiten bij onze vakbond? 

Dat kan via: 

Als werkend lid betaal je 19,10 euro lidgeld. Ben je invalide, ziek, gepensioneerd of op SWT? Dan zijn er speciale bedragen voor je vastgelegd op provinciaal niveau.

Deze ledenbijdragen gaan naar:

  • Het stakingsfonds voor de uitbetaling van stakingsvergoedingen

  • De werking van de provinciale en gewestelijke afdelingen, onze vakcentrale, het federale ABVV en de intergewestelijken

  • De werking van de Europese en de internationale metaalvakbond

Lid zijn van ABVV-Metaal brengt meer op dan het je kost. Ontdek hier de voordelen van een lidmaatschap.

Het lidmaatschap bij ABVV-Metaal biedt tal van voordelen!

ABVV-Metaal tot je dienst. Wat kunnen wij voor jou doen? De leden van ABVV-Metaal mogen in ruil voor hun lidmaatschap een reeks voordelen verwachten. Ontdek ze hieronder.

Dienstverlening tijdens je hele loopbaan

Je hebt recht op gratis persoonlijk advies over je loopbaan, je werksituatie en je mogelijkheden aangaande de combinatie arbeid & gezin, je eindeloopbaan-opties, de regelgeving rond studentenarbeid, enz. Kortom: onze sociale en juridische adviseurs staan tot je dienst om jou heel specifiek advies te verschaffen. Neem contact op met je afgevaardigde, plaatselijk ABVV-Metaal-kantoor of surf naar ons e-loket.

Syndicale premie

In onze metaalsectoren kun je 120 euro per jaar aan syndicale premie ontvangen. Dit staat tegen 1 november op je rekening. Verifieer zeker of je correcte rekeningnummer bekend is in jouw lokale kantoor.

Ledenvoordeelprogramma

Als lid mag je gebruik maken van ons ledenvoordeelprogramma in samenwerking met Edenred. Via ABVV-Metaal krijgen onze leden een heel jaar door kortingen in tal van winkels. Bij sommige winkels gaat het om permanente korting, andere winkels pakken uit met tijdelijke en seizoensgebonden acties.

Schrijf hiervoor gratis in op myadvantage.abvvmetaal.be door je persoonlijke activatiecode te gebruiken die je via mail ontvangt na je aansluiting.

Vragen rond de actie? Ben je lid en je hebt geen activeringscode ontvangen? Mail naar info@abvvmetaal.be

Werkloosheidsuitkeringen

In geval van werkloosheid staan we je bij. We helpen je bij het opstellen van je werkloosheidsdossier en zorgen voor een vlotte uitbetaling van je uitkering. Neem hiervoor contact op met je werkloosheidsdienst van het ABVV of met je lokale kantoor van ABVV-Metaal.

Bijpassing van het Fonds voor Bestaanszekerheid

De metaalsectoren beschikken over Fondsen voor Bestaanszekerheid, die bovenop de sociale zekerheid vergoedingen uitbetalen. In geval van tijdelijke of volledige werkloosheid, langdurige ziekte en SWT zorgt ABVV-Metaal ervoor dat je de juiste aanvullende vergoeding ontvangt. Neem contact op met je plaatselijk ABVV-Metaal-kantoor.

Juridische bijstand

Bij arbeidsconflicten bieden we deskundig advies, ondersteuning en, indien nodig, juridische bijstand om je belangen te behartigen. Neem contact op met je plaatselijk ABVV-Metaal-kantoor.

Ondersteuning en bijstand op je werkplek

Op je werkplek kun je altijd rekenen op betrouwbare informatie en assistentie van ABVV-Metaal-vertegenwoordigers. Ze staan paraat om je te helpen. Voor eerstelijnshulp neem je contact op met je afgevaardigde, secretaris, plaatselijk ABVV-Metaal-kantoor of surf naar ons e-loket.

ABVV-Metaal levert overigens degelijk opgeleide militanten af. Onze militanten en afgevaardigden in de bedrijven zijn de ambassadeurs van ABVV-Metaal. Dat doen ze bovendien op vrijwillige basis. ABVV-Metaal stuurt hen graag gewapend met kennis en zelfvertrouwen op het terrein. De vormingsdienst van ABVV-Metaal biedt een complete all-in-vorming in syndicale, maatschappelijke en politieke thema's aan militanten en afgevaardigden die dat zien zitten. Wie meer wil weten, kan terecht bij zijn of haar secretaris.

Stakingsvergoeding

Breekt er in de onderneming een conflict uit met een staking als gevolg? Dan ontvang je een stakingsvergoeding (als je meer dan 6 maanden lid bent) die het loonverlies gedeeltelijk compenseert. Neem contact op met je lokale kantoor voor meer info.

Informatie & communicatie

Als lid ontvang je onze nieuwsbrief CONNECT, waarin we je informeren over nieuwe arbeids- en sociale wetten, indexeringen, syndicale acties en zoveel meer. 

Als lid ontvang je een sectorboekje  met de nieuwste regelgeving die geldt in jouw sector. 

Daarnaast ontvang je om de drie maanden MagMetal, ons trimestrieel e-magazine voor leden. Met MagMetal  koppelen we het nuttige aan het aangename: interviews met interessante figuren, de mensen van de werkvloer aan het woord, relevante cijfers, scherpe columns, en zoveel meer.
 

Loopbaanbegeleiding

Als je een nieuwe richting in je carrière wilt inslaan, kun je gratis loopbaanbegeleiding krijgen. Neem contact op met je plaatselijk ABVV-Metaal-kantoor.

Hulp bij belastingen

Je kunt gratis hulp krijgen bij het invullen van je belastingaangifte, waardoor je kunt genieten van alle mogelijke belastingvoordelen. Neem contact op met je lokale kantoor voor meer info.

Kies voor ABVV-Metaal en ontdek deze voordelen en meer! 

Word vandaag nog lid!

Kopie van Header_image (14).png