Webinar procedure sociale verkiezingen: een goed begin is het halve werk

De volgende sociale verkiezingen vinden plaats van 13 tot en met 26 mei 2024. Honderdduizenden werknemers zullen dan beslissen wie de komende vier jaar hun belangen zal verdedigen in de ondernemingsraad of het comité voor preventie en bescherming op het werk.

Voordat de werknemers daadwerkelijk in hun onderneming stemmen, moet echter een gehele procedure worden doorlopen.

  • Zijn er voldoende werknemers om een ondernemingsraad of het comité voor preventie en bescherming op het werk te installeren?
  • Hoeveel mandaten zijn er te verdelen?
  • Wie mag als kiezer deelnemen aan de verkiezingen?
  • Mogen de verkiezingen ook elektronisch en op afstand verlopen?

 Als vakbondsafgevaardigde speel je een cruciale rol in het volledige proces dat voorafgaat aan de eigenlijke verkiezingsdag.

Naast fysieke trainingssessies en informatiesessies op locatie, organiseren de opleidingsdiensten van ABVV-Metaal, AC, BBTK en Vorming & Actie gezamenlijk ook een online webinar over het verloop van de sociale verkiezingsprocedure. Tijdens dit webinar nemen we de hele procedure stap voor stap door en leggen we de nadruk op de belangrijkste momenten. Via de chat heb je ook de gelegenheid om vragen te stellen.

We voorzien vier sessies van deze webinar:

  1. woensdag 15/11 om 10u en om 14u
  2. donderdag 16/11 om 14u en om 19u

Bovendien plannen we in het voorjaar ook webinars over kiesgetuigen en huishoudelijk reglement.

Je kunt je hier inschrijven voor deze webinars.

Voor deelname is geen camera of microfoon vereist. We raden aan om Edge of Chrome als browser te gebruiken, aangezien meestal een van beide standaard is ingesteld. Als je niet kunt deelnemen, kun je een ander moment aanvragen om de webinar te bekijken (stuur mailtje naar webinarVenA@vlaamsabvv.be)
We hopen je binnenkort te verwelkomen!

Heb je geen geduld en wil je nu al meer informatie? Op de webpagina www.abvv2024.be kun je de brochure 'ABC van de procedure' al downloaden.

Vuist rood en zwart raken elkaar aan