ER_verzuipen

Campagne tegen extreemrechts: laat je niks wijsmaken!

Zondag 9 juni staat met een rode stip in onze agenda aangeduid. Het wordt een uiterst belangrijke verkiezingsdag of zeg maar liever een verkiezingsslag. Want de kiezer gaat bepalen in welke richting we verder uitgaan: naar een verdraagzame maatschappij waar aandacht is voor iedereen of naar een samenleving die alleen de sterksten (be)dient?

Deze zomer lanceerden BTB & ABVV-Metaal gezamenlijk de campagne ‘Rechts werkt Averechts’.  We willen de burgers/werknemers bewust maken van het belang van een weloverwogen progressieve keuze en hen aanmoedigen om te stemmen op basis van de inhoud en niet op basis van emoties of onderbuikgevoelens.

’t Is maar hoe je het bekijkt

In een wereld van halve waarheden, die vooral langs (extreem)rechts komen, kan het soms lastig zijn om je weg te vinden en de juiste keuzes te maken. Als alles goed gaat, denken we er allemaal minder over na en zijn we ons minder bewust van hoe goed onze maatschappij is. Maar wat als er iets misgaat? Het is daarom belangrijk om goed na te denken en voorbij uiteendrijvende boodschappen te kijken. Door te kiezen voor een progressieve maatschappij, houden we het leefbaar voor iedereen. Soms zit het verschil tussen vooruitgang en stilstand in slechts één woord.

Onze campagne

Met onze campagne willen we mensen overtuigen om voor de toekomst te kiezen die hen toekomt. Eerste sterk denken, dan sterk stemmen. Tot slot zetten we alles op alles met een online en offline campagne. Houd onze kanalen daarom goed in het oog en deel onze boodschap als je ook overtuigd bent dat een sterke stem tegen extreemrechts nodig is.

Laat je niets wijsmaken door rechts. Vergeet wat ze zeggen, kijk naar wat ze doen. Rechts werkt averechts!