Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Wij zijn er voor uitzendkrachten. Elk jaar zijn meer dan 700.000 mensen aan de slag als uitzendkracht (450.000 als werknemer en 270.000 als jobstudent). Vanuit ABVV-Metaal ijveren wij in de eerste plaats voor zoveel mogelijk vaste tewerkstelling, maar we kunnen niet ontkennen dat uitzendarbeid een economische realiteit is.

Daarom leveren wij voortdurend inspanningen om misbruiken en uitwassen te vermijden, zoals onze pogingen om het gebruik van opeenvolgende dagcontracten te beperken.We werken ook gestaag verder aan de verbetering van het statuut van uitzendkrachten en waken erover dat hun rechten gerespecteerd worden.

Duidelijke info. Ben jij zelf aan de slag als uitzendkracht en wil je een mooi overzicht van jouw rechten en plichten? Dan ben je via de interim-website van het ABVV aan het juiste adres!

  • Aan de hand van korte en overzichtelijke infofiches kom je alles te weten over jouw loon en  contract, over wat je moet doen bij ziekte en een arbeidsongeval, over de regeling rond betaalde feestdagen, enzovoort. Neem dus zeker eens een kijkje.