Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Gelijk loon voor gelijk werk. Werk je als uitzendkracht in een bedrijf waar de vaste werknemers recht hebben op een coronapremie? Dan heb jij er ook recht op!
  • De premie wordt betaald door het uitzendbureau, op basis van dezelfde voorwaarden die gelden voor de vaste werknemers.
Coronapremie? Sectoren en bedrijven die goed gepresteerd hebben tijdens de corona-crisis, kunnen een premie toekennen aan hun werknemers. Op dit moment onderhandelen wij in al onze metaalsectoren over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor de periode 2021-2022, inclusief over een sectorale coronapremie.
  • De premie bedraagt maximaal 500 euro netto en wordt uitbetaald in de vorm van consumptiecheques.
  • Je moet de consumptiecheques ten laatste op 31 december 2021 ontvangen en je kunt ze uitgeven tot en met 31 december 2022.
  • Je kunt de consumptiecheques uitgeven in allerlei soorten handelszaken (maar niet online). Meer info vind je hier.
Krijg jij waar je recht op hebt? De komende weken zal duidelijk worden hoeveel de coronapremie in jouw bedrijf of sector bedraagt en wat de voorwaarden zijn.
  • De coronapremie moet in elk geval toegekend worden vóór het einde van het jaar. Controleer tegen dan dus zeker of je ze gekregen hebt.
  • Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden? Spreek je vakbondsafgevaardigde aan of contacteer je lokaal ABVV-Metaal-kantoor. Via onze website of Facebook-pagina blijf je ook steeds op de hoogte!

 

Hier vinden jullie een pamflet voor digitale verspreiding over uitzendkrachten, en hun recht op een coronapremie.