NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Vanaf 1 januari 2012 wordt Philippe Verbeeck de nieuwe algemeen directeur van Ford Genk. Philippe Verbeeck begon zijn loopbaan bij Ford Genk in 1987 in de afdeling koetswerkbouw. Momenteel is hij Europees verantwoordelijke voor de perserij bij Ford in Keulen.
Philippe Verbeeck volgt Guy Martens op, die de assemblage bij Ford in de Verenigde Staten zal gaan leiden.  Onder leiding van Guy Martens werden er drie nieuwe modellen gelanceerd (Mondeo, S-Max en Galaxy). Zijn laatste werk was de ondertekening van het toekomstcontract, waarmee de internationale Forddirectie werkzekerheid beloofde voor de Genkse fabriek tot 2020. “Maar zonder de hulp van de vakbonden, de werknemers en de verschillende overheden was dat niet mogelijk geweest", aldus Guy Martens.
Guy Martens zal in de Verenigde Staten op 1 januari in het hoofdkwartier van Ford in het Amerikaanse Dearborn beginnen als 'Director Manufacturing, Vehicle Assembly Operations, Ford North America'. Hij wordt er verantwoordelijk voor vier Ford-fabrieken met in totaal zo'n 12.000 werknemers. In een van die fabrieken wordt de legendarische