NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De producent voor auto-onderdelen VCST wil tegen het einde van volgend jaar zo'n 80 mensen ontslaan, dit werd medegedeeld op een bijzondere ondernemingsraad. De lage productieverwachtingen door de overschakeling naar elektrische motoren is volgens de directie de reden. Ford en Volkswagen gaven al aan dat ze minder zullen bestellen. Volkswagen bevestigde te stoppen met de productie van verbrandingsmotoren vanaf 2030

De directie van producent voor auto-onderdelen VCST in Sint-Truiden heeft tijdens een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd dat ze 62 voltijdse equivalenten gaan schrappen. "Het gaat om 62 voltijdse jobs, maar dat zal toch het ontslag van zo'n 80 werknemers betekenen", aldus Raf Dal Cero, secretaris ABVV Metaal. "De directie geeft als reden de dalende vraag naar verbrandingsmotoren en de stijgende vraag naar elektrische wagens. Maar dat had vermeden kunnen worden. 15 jaar geleden al gaf een studie aan dat het tijd was voor vernieuwing, maar ze zijn nooit met een plan gekomen."

In het kader van de wet Renault zal de komende weken wordt er onderhandeld met de vakbonden. "We zijn van een bedrijf van 1.000 werknemers doorheen de jaren gegaan naar een bedrijf met nog 100 arbeiders. We gaan zeker nog rond de tafel zitten, maar we zien de toekomst somber in", besluit Raf Dal Cero.

Begin deze maand kreeg VCST de award van Factory of the Future, waarmee de meest geavanceerde productiebedrijven in België worden bekroond.