NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Eerder deze week kondigde Ford aan 3.800 banen te willen schrappen in Europa, voornamelijk in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De vraag was wat dit zou betekenen voor Ford Lommel waar het orderboek voor 2023 vol zit?

“Ford had gecommuniceerd dat vooral in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk veel banen zullen sneuvelen. Zo zouden 2.800 van de 3.800 geschrapte banen, functies in de productontwikkeling betreffen. Daarvan zullen 1.700 ontslagen vallen in Duitsland en 1.000 in het Verenigd Koninkrijk. En dan nog 100 in de rest van Europa, maar de enige Europese vestiging die nog productontwikkeling doet, is die van Lommel”, aldus Frank Stevens, provinciaal voorzitter ABVV Metaal Limburg.

“ Ondertussen zit het orderboek vandaag zo vol, dat men dit jaar zelfs uitzendkrachten zal moeten binnenhalen om het allemaal gedaan te krijgen”, vertelt Frank Stevens. “Als je aankondigt dat er mogelijk ontslagen gaan vallen, wil men onmiddellijk weten hoe laat het is. Men wil duidelijkheid van de directie: over hoeveel mensen praten we, in welke afdelingen,... Ik kan mij goed inbeelden dat de directie dat plaatje vandaag nog niet klaarheeft, maar ze kunnen wel zeggen over hoeveel mensen het gaat in Lommel.”