NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

In de metaalverwerkende sector (PC 111.1/2) worden de lonen en een aantal vergoedingen met ingang van 1 juli 2019 verhoogd. Alle lonen worden aangepast aan de evolutie van de index, en die bedraagt 1,95 %.

Bovendien worden de lonen na toepassing van deze index nog eens verhoogd met 1,1 %, zoals voorzien in het nationaal akkoord 2019-2020. Tenzij er op vlak van de onderneming zou beslist worden om de 1,1 % te gebruiken voor een ander en gelijkwaardig voordeel. Daartoe dient uiterlijk voor einde september een collectieve arbeidsovereenkomst opgemaakt te worden. Indien er zou beslist worden om niet te onderhandelen voor een ander voordeel, of indien de onderhandeling niet tot een resultaat zou leiden, dan geldt de terugvalpositie dat de lonen vooralsnog met ingang van 1/7/2019 verhoogd worden met 1,1 %.

Op 1 juli worden in de sector tegelijk ook de aanvullende vergoedingen van het Fonds voor Bestaanszekerheid bij tijdelijke werkloosheid en ziekte geïndexeerd met 4,5 %.

Ook komt er een nieuwe tabel met verhoogde terugbetaling van kosten woon-werkverkeer indien je met het openbaar vervoer naar je werk gaat.