onze
mensen

Iedere week geven we een echte 'metallo' het woord. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes van testimonials.
Waar zijn ze mee bezig, wat leeft er bij hen in het bedrijf en op de werkvloer en wat houdt de toekomst in ...
allemaal thema's die ons raken. Het leven zoals het is voor een militant van ABVV-Metaal.

 

In gesprek met ... Danny Janssens.

"Een topless zwempartij in het kanaal eindigde in een bloederig drama voor de 22-jarige Jeanne Nudist. Een onverhoedse aanval door een dwalende stierhaai bracht een gruwelijk einde aan een speelmiddag ter afsluiting van een vakantie, die zo eindigde in verminking en lijden in het troebele water van het kanaal Brussel-Willebroek."

 Kan zoiets wel de waarheid zijn? Wanneer BDW verklaart de begroting schuldenvrij te krijgen tegen 2018, wanneer Van Overtveldt altijd beweert de corruptie te bestrijden maar toch alleen cadeautjes uitdeelt aan de rijken en grootindustriëlen, wanneer boerkini’s belangrijker zijn dan verzuipende mensen, is er dan wel ruimte voor de verschrikkelijke waarheid?

Is het voor de gewone man gemakkelijker om zulke dwaze verhalen te geloven dan om even na te denken? Zou het mogelijk zijn om voor één keer de gewone man te redden i.p.v. de grootbanken, speculanten en vermogende aandeelhouders?

Iedereen één vijfde minder laten werken is best betaalbaar wanneer die vrije plaatsen opgevuld worden door werkenden. Misschien is er zelfs wel plaats voor de vluchtelingen die nu nog onderweg zijn. Wanneer we met meer minder werken, zijn er misschien meer centen om onze sociale zekerheid te behouden in plaats van ze verder af te breken.

Steun je vakbondsman of -vrouw wanneer ze nog eens reageren in ieders belang want de eenvoudige waarheid blijft: er zwemmen geen naakte meisjes in het van haaien vergeven kanaal.

Soms is het beter als oprechte mens te reageren wanneer de leugens te talrijk en te groot worden.

Danny Janssens
Delegee Umicore Hoboken

 

Andere blogs van Danny:

De kiezing en andere koortsverwekkers

De sociale socialist