Vorming
ABVV-Metaal

Durf denken, spreken en handelen

 

Op vrijdag 7 oktober 2022 organiseert ABVV-Metaal een online opfrissingscursus over het Jaarlijks Actieplan van het CPBW. Deze vorming wordt digitaal, maar interactief gegeven via ons Vorming 360°-platform. Dit vormingsplatform beschikt over een live-arena, ontmoetingsplaats en helpdesk.

Tijdens deze studiedag zullen we de verschillende stappen van het welzijnsbeleid doorlopen en vooral stilstaan bij het Jaarlijks Actieplan 2023 van het CPBW. Om het zo praktijkgericht mogelijk te maken gaan we de theorie aftoetsen aan de praktijk.

De burn-outtool van ABVV-Metaal gaan we gebruiken als analyse- en adviesinstrument voor het JAP 2023. Deze tool werd ontwikkeld om je als delegee breder en dieper te laten nadenken over stress en burn-out binnen de onderneming. Zo kun je argumenten verzamelen om ook stress, stressoren en burn-out op de agenda van het CPBW te zetten en werknemers beter te beschermen tegen de bedrijfsrisico’s met betrekking op de psychosociale aspecten.

Wat komt er aan bod tijdens de opleiding?

Hoe evalueer ik het voorstel JAP 2023 van de werkgever? Hoe maak ik een syndicaal stappenplan voor het JAP 2023? Welke artikels uit de Codex kan ik als argumentatie gebruiken? Welke verplichtingen heeft de werkgever en de hiërarchische lijn? Hoe zorg ik ervoor dat het JAP 2023 smart-doelstellingen bevat? Hoe organiseer ik een opvolging van het JAP 2023 in het CPBW? Hoe en wanneer betrek ik de dienst toezicht welzijn op het werk (FOD)?

Met welke stressoren hebben de werknemers op de werkvloer te maken? Hoe kan ik een gestructureerde analyse maken op vlak van psychosociale belasting op het werk? Hoe kan ik de stress-risico’s vertalen naar het JAP 2023?

Stressoren

Hoe ziet deze online studiedag eruit?

De datum voor deze online editie is alvast geprikt op vrijdag 7 oktober 2022 en zal goedgevuld zijn, maar zeker voorzien van voldoende pauzes en interactieve momenten door een team van interne en externe experten.

08.40 u: iedereen ingelogd!
9 u tot 10.30 u: WB 1
10.30 u tot 11 u: pauze
11 u tot 12 u : Q&A 1
12 u tot 13 u : lunch
13 u tot 14.30 u: WB 2
14.30 u tot 15 u: pauze
15 u tot 16 u: Q&A 2
16 u: einde studiedag

Hoe schrijf ik mij in?

Heb je interesse en ben jij een delegee met een effectief of plaatsvervangend mandaat in het CPBW? Inschrijven voor deze studiedag kan tot en met 28 september 2022 via je secretaris. Je secretaris zal het nodige doen om je vrij te stellen op het werk.