VAKBOND
in actie

Tegenover het asociale beleid van ieder voor zich en niemand voor ons allen, is er maar één antwoord: ACTIE. Volg onze campagne in de strijd voor meer samenhorigheid.

 

Zondag is het zover: de moeder aller verkiezingen. Op 26 mei trekken we naar de stembus om onze regionale, federale en Europese vertegenwoordigers te kiezen. Dat is onze plicht, maar eerst en vooral een belangrijk recht waar een harde strijd aan voorafging. De keuze die we zondag maken is er eentje die concreet voelbaar zal zijn in ons dagelijks leven. Kies daarom voor de zekerheid: de zekerheid dat je de maand comfortabel rondkomt, de zekerheid dat je kunt rekenen op betaalbare en degelijke zorg, de zekerheid van een mooi pensioen na 42 jaar loopbaan. Dàt is waar het komende zondag om draait, en dat weet ook Meryame Kitir.

Rechts rookgordijn. De rechterzijde probeert van 26 mei een verhaal te maken rond migratie en veiligheid, zeker in Europa. Maar dat is slechts een rookgordijn van zij die spelen om de knikkers. De echte kern van het probleem? De sociale en economische ongelijkheid die de mensen in onzekerheid achterlaat. Daarom is zondag een unieke kans: de kans om een regering in het zadel te hijsen die wél respect heeft voor mens en milieu en die niemand achterlaat. Want de haalbare oplossingen liggen voor handen.

Stem links. Want, zo zegt onze voorzitter: “De verandering komt van links. Op straat, op de werkvloer, in het stemhokje en in de regering. Elke stem telt, verspil ze niet.” Tover het rode potlood om tot rode vuist op 26 mei!