VAKBOND
in actie

Tegenover het asociale beleid van ieder voor zich en niemand voor ons allen, is er maar één antwoord: ACTIE. Volg onze campagne in de strijd voor meer samenhorigheid.

 

De regeringen van dit land kiezen voor een asociale koers. Openbare voorzieningen worden duurder, denk maar aan openbaar vervoer, hogere studies, de zorgpremie, de woonbonus die wordt afgebouwd. In de koopkracht van de werknemers wordt gesnoeid (de index, geen vrije onderhandelingen) zodat de winsten van de bedrijven kunnen groeien.

Blanco cheques voor de werkgevers 

De Vlaamse regering noemt dit een ‘werkgeversvriendelijk’ beleid. Maar in feite is het een blanco cheque voor bedrijven die daar bitter weinig tegenover moeten stellen: geen extra tewerkstelling, geen focus op duurzame innovatie, geen stimulans voor de economie ...
Een ‘werknemersvriendelijk’ beleid staat duidelijk niet in het woordenboek van deze regeringen.

Tegenover het asociale beleid van ieder voor zich en niemand voor ons allen, is er maar één antwoord: solidariteit. Vakbond, mutualiteit en partij hebben samen gezorgd voor de sociale welvaart. Samen zullen we deze nu ook moeten verdedigen. Er is maar één dam tegenover een regering die de ongelijkheid doet toenemen: solidariteit.