TIJD 
voor actie

Tegenover het asociale beleid van ieder voor zich en niemand voor ons allen, is er maar één antwoord: solidariteit. Volg onze campagne in de strijd voor meer samenhorigheid.

 

Oxfam wil een andere economie. Een menselijke economie. Een economie waar we allemaal beter van worden, in plaats van enkelen. Een economie die een einde maakt aan extreme armoede en ongelijkheid, en waarin alle vrouwen en mannen hun potentieel waar kunnen maken. Een economie die het welzijn van mensen centraal stelt, maar de grenzen van onze planeet respecteert.

Vandaag zijn 8 mannen samen even rijk als de armste 3,6 miljard mensen op deze aarde. De rijkste 1% van de wereldbevolking bezit evenveel als de andere 99% samen. In België bezit de rijkste 10% van de bevolking 48.5% van de totale rijkdom. Die extreme ongelijkheid is onhoudbaar. Maar het kan anders volgens Oxfam, als we andere politieke en economische keuzes maken.

Wil jij ook een democratische, rechtvaardige, sociale, inclusieve, moderne en duurzame economie? Teken dan de Oxfam-petitie. Want een toekomst zonder extreme ongelijkheid is mogelijk.

visie

sidebar2