TIJD 
voor actie

Tegenover het asociale beleid van ieder voor zich en niemand voor ons allen, is er maar één antwoord: solidariteit. Volg onze campagne in de strijd voor meer samenhorigheid.

 

Armoede en extreme ongelijkheid gaan hand in hand met belastingparadijzen. Een wereldwijd netwerk van belastingparadijzen helpt de allerrijksten en multinationals om een nog groter vermogen te verwerven (zie het nieuwe Oxfam-rapport An Economy for the 1%).

Zo lopen ontwikkelingslanden  elk jaar minstens 156.000.000.000 euro mis aan belastinginkomsten die ze nochtans goed kunnen gebruiken voor publieke diensten. Zoals gezondheidszorg, zoals onderwijs, en zoals de strijd tegen armoede en extreme ongelijkheid.

Eerlijke belastingen kunnen een einde maken aan extreme ongelijkheid. Ze kunnen helpen om miljoenen mensen uit de armoede te halen. Wraakroepend? Help Oxfam dan in hun strijd tegen belastingparadijzen en teken de petitie waarmee we aan onze regering vragen om beslissingen te maken in het voordeel van de meerderheid en niet voor een kleine minderheid. 

visie

sidebar2