TIJD 
voor actie

Tegenover het asociale beleid van ieder voor zich en niemand voor ons allen, is er maar één antwoord: solidariteit. Volg onze campagne in de strijd voor meer samenhorigheid.

 

De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) lanceert een grootse campagne om een eind te maken aan moderne slavernij. Ze doet dat vandaag samen met de Internationale Werkgeversorganisatie en Internationale Vakbondsconfederatie.

De campagne 50 for Freedom wilt de publieke opinie wakker schudden en minstens 50 landen aanmoedigen om het Protocol van de IAO over dwangarbeid te ratificeren tegen 2018.

Dit juridisch binden protocol is in 2014 aangenomen door de lidstaten van de IAO en bevat preventie-, beschermings- en herstelmaatregelen die hedendaagse vormen van slavernij de wereld moeten uit helpen.

Het evenement van 20 oktober zal de voornaamste spelers van de strijd tegen dwangarbeid verzamelen om te bekijken hoe internationale normen, meer betrouwbare gegevens en een sterk en vernieuwend beleid kunnen bijdragen tot de bevrijding van slachtoffers van dwangarbeid.

In het kader van de lancering van de campagne, wordt in een nieuwe digitaal platform ingehuldigd om de mensen overal ter wereld aan te moedigen om zich te engageren in de strijd tegen moderne slavernij.

Dit evenement vindt plaats vandaag om 15 uur in het Congrescentrum Inmarsat, in Londen. Volg rechtstreeks via Twitter @ILO.

visie

sidebar2