TIJD 
voor actie

Tegenover het asociale beleid van ieder voor zich en niemand voor ons allen, is er maar één antwoord: solidariteit. Volg onze campagne in de strijd voor meer samenhorigheid.

 

Amnesty International lanceert een petitie om de tragedies die zich afspelen met bootvluchtelingen aan de Europese kustlijn aan te klagen.

Jaarlijks worden miljoenen mensen door oorlogen, vervolging en armoede gedwongen hun huis en land te verlaten. Slechts een klein deel van hen zoekt hun toevlucht en een beter leven in de Europese Unie. Maar de EU-landen doen steeds meer om deze mensen buiten de grenzen te houden. Daardoor wordt de oversteek alleen maar gevaarlijker.

In 2014 alleen al zijn meer dan 3.400 mensen op de Middellandse Zee omgekomen of vermist geraakt. Europa kan deze tragedie voor haar kust niet negeren!

Roep de Europese leiders, onder wie Eerste Minister Charles Michel en Staatssecretaris Theo Francken, op mensenlevens te redden door:

  • met alle EU-landen gezamenlijk de zoek- en reddingsoperaties op zee uit te breiden;
  • meer veilige en legale manieren te voorzien om naar Europa te komen voor mensen die op de vlucht zijn voor conflicten en vervolging; en ervoor te zorgen dat die toegang hebben tot internationale bescherming eens ze Europa bereiken;
  • de samenwerking met derde landen, gericht op het beperken van migratiestromen, te stoppen, als die landen de mensenrechten schenden.

Teken nu de petitie.

visie

sidebar2