STA MEE OP TEGEN CORONA

Sta mee op tegen corona! Verspreid solidariteit, geen virus. 

 

AUDI BRUSSELS

Ook Audi speelt met het idee om op 20 april het werk te hernemen. Maar voor de vakbonden is dat echter niet aanvaardbaar. ABVV-MWB Hoofddelegee Franky De Schrijver: “Aan de ketting van een auto-assemblagebedrijf kun je de social distance simpelweg niet respecteren. De laatste tijd hebben we vaak samengezeten met de directie en er werden al veel beschermingsmaatregelen voorgesteld, zoals handgel, mondmaskers, handschoenen, enzovoort. Maar het probleem van de nodige afstand blijft. Dat kun je niet oplossen. Voor ons is het duidelijk: zolang de huidige regeringsmaatregelen van kracht blijven, kan er van een opstart geen sprake zijn.”

MWB op Audi heeft dat dinsdagochtend ook al op deze manier gecommuniceerd via een persbericht op sociale media: “De pers heeft dat bericht ondertussen ook opgepikt. En woensdag zaten we samen met vertegenwoordigers van de overheid om ons standpunt nog eens te herhalen. De gezondheid van de mensen is voor ons essentieel.”

Net zoals op Volvo zijn er ook op Audi heel wat praktische en organisatorische problemen: “Eén praktisch probleem is bijvoorbeeld dat we veel te weinig parkeerplaatsen hebben. De directie heeft jarenlang gepromoot om via carpooling naar het werk te komen. Maar nu luidt het dat er nog maar maximaal twee personen in één wagen mogen zitten. Er zal dus nog een groter parkeerprobleem ontstaan. En wat met de bussen die Audi inlegt? Ook die zitten meestal goed vol. Al die zaken tonen aan dat het praktisch allemaal zeer moeilijk te regelen valt.”