STA MEE OP TEGEN CORONA

Sta mee op tegen corona! Verspreid solidariteit, geen virus. 

 

DAF TRUCKS

Vrachtwagenfabriek DAF Trucks ligt sinds woensdag 18 maart helemaal stil. Normaal was het de bedoeling om op 6 april terug op te starten. Maar uiteindelijk werd beslist – na overleg tussen vakbonden en directie – om dat pas ten vroegste op maandag 20 april te doen.

Hoofddelegee Kristof Diels schetst de situatie: “Als vakbonden hebben we ervoor gezorgd dat de heropstart nog even wordt uitgesteld. Eerst moeten we zorgen dat er veilig kan gewerkt worden. Afgelopen donderdag hebben we alles in detail doorgesproken in het comité. Volgende week maandag starten we dan met een testfase in alle afdelingen. De grootste moeilijkheid zit in de afdeling waar de cabines afgewerkt worden. De collega’s zullen er alleen kunnen werken in een cabine, terwijl ze daar normaal gezien met drie-vier mensen aan de slag zijn. Er werd materiaal voorzien zodat je het werk ook alleen kán doen. De productie zal hierdoor wel een stuk lager liggen.”

Als die testfase positief geëvalueerd wordt, dan zal na de paasvakantie definitief opgestart geworden: “Maar dat zal nog steeds met minder personeel zijn. We gaan beginnen met één ploeg. Vandaar zien we dan verder hoe de zaken evolueren. Het hangt er onder meer van af welke maatregelen de regering oplegt. Het allerbelangrijkste is dat de gezondheidsregels kunnen nageleefd worden.”