UMICORE

ALS VAKBOND VEEL EN DUIDELIJK COMMUNICEREN.
Materialenbedrijf Umicore tekent ook nog present in deze corona-tijden. VAKBONDSAFGEVAARDIGDE JELLE MAST geeft tekst en uitleg: “Umicore heeft geen tijdelijke werkloosheid aangevraagd, maar er zijn wel minder mensen aan de slag. Ongeveer twintig procent van de collega’s zit ziek thuis. Er wordt minder geproduceerd dan normaal. Op economisch vlak zal er dus zeker een negatieve impact zijn. We zitten hier trouwens ook nog met de gevolgen van de brand van een tijdje terug.”

Jelle vertelt dat de mensen in het begin zeer ongerust waren, maar dat daar na een tijdje verbetering in kwam: “Als vakbond hebben wij zeer veel gecommuniceerd en geprobeerd om oplossingen te zoeken voor bepaalde problemen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. In het begin van de corona-crisis kregen wij honderden vragen per dag binnen, vandaag zijn dat er al veel minder. De mensen
worden de aangepaste omstandigheden een beetje meer gewoon.”

Toch blijft het uiteraard essentieel om alle gezondheidsvoorschriften goed op te volgen: “En dat doen we ook. De nodige afstand tussen de collega’s wordt gerespecteerd. Er gelden strenge hygiëne-voorschriften en iedereen houdt zich daar ook aan. Twee voorbeeldjes: in de refter zitten we nu nog maar per twee aan tafel, terwijl we er vroeger met zes zaten. We wassen ook regelmatig onze handen. Dat zijn allemaal kleine maatregelen, maar samen maken ze een groot verschil.”