STA MEE OP TEGEN CORONA

Sta mee op tegen corona! Verspreid solidariteit, geen virus. 

 

HONDA

VEILIG AAN DE SLAG IN TIJDEN VAN CORONA.
Op Honda wordt nog gewerkt, maar wel in een sterk verminderde bezetting. HOOFDDELEGEE MARK DE VISSCHER: “Sinds 1 april is de helft van de werknemers tijdelijk werkloos in een beurtsysteem. Er is dus veel minder volk op hetzelfde moment aanwezig. Op die manier kunnen we de regels van social distancing nog beter toepassen dan we al deden.”

Honda is natuurlijk geen typisch productiebedrijf volgens Mark: “Wij zijn een groot logistiek magazijn, er wordt niet geproduceerd aan de ketting. Dat maakt het eenvoudiger om de regels toe te passen. Maar
pas op: dat wil niet zeggen dat de mensen geen schrik hebben. Veel mensen zijn terecht bezorgd om hun gezondheid. Wij hebben elke dag crisisvergadering met onze directie. Daar brengen we de bezorgdheden en klachten van de mensen over en zoeken we naar oplossingen.”

Voor Marc is het essentieel dat ook de economie – op een veilige manier – blijft draaien: “Gezondheid is onze absolute prioriteit, laat dat duidelijk zijn. Maar het is ook belangrijk dat er nog economische activiteit is. Eenmaal de corona-crisis achter de rug is, zullen we verschieten van de economische schade. We moeten dus proberen om die schade zoveel mogelijk te beperken, anders dreigen veel werknemers hun job te verliezen.” Ook de media hebben hier een belangrijke rol te spelen: “Zij focussen nog te veel op bedrijven die sluiten en te weinig op diegenen die wel nog operationeel zijn en de regels goed toepassen. De informatie over ondernemingen die sluiten, klopt ook niet altijd. Dat veroorzaakt angst en onrust bij de mensen die wel moeten blijven werken. Wij kregen veel kritiek van collega’s die niet begrepen waarom wij open bleven. Maar zolang de regels toegepast worden, kan er nog altijd veilig gewerkt worden. Honda is daar een mooi voorbeeld van.”