STA MEE OP TEGEN CORONA

Sta mee op tegen corona! Verspreid solidariteit, geen virus. 

 

ONZE METAAL BEDRIJVEN IN LIMBURG

Om zicht te krijgen op de huidige situatie in Limburg, bellen we met onze provinciale voorzitter Rohnny Champagne. Rohnny beschrijft de situatie niet alleen als hectisch, maar ook als onverantwoordelijk: “Onze mensen worden blijkbaar nog altijd geacht om gewoon door te werken. Van de regering mag je nauwelijks nog buiten komen – terecht trouwens – maar op de werkvloer kun je blijkbaar niet ziek worden. En ondertussen ziet iedereen op tv de horrorverhalen die zich afspelen in Italië en Spanje. Ik vind dat onverantwoord. De mensen hebben schrik om zichzelf én hun geliefden ziek te maken.”

Er is dus veel frustratie voor diegenen die niet – zoals vele bedienden – thuis kunnen werken. “Gelukkig groeit de lijst van bedrijven die preventief de deuren sluiten. VCST, Punch en Evapco zijn al dicht. En ook op Tenneco worden de mensen zoveel mogelijk thuisgelaten. Er worden alleen nog enkele dringende bestellingen afgewerkt. Maar daar was wel een spontane staking voor nodig.”

Rohnny beseft dat het voor onze delegees niet gemakkelijk werken is: “Ze zitten vaak tussen hamer en aambeeld. Ze krijgen verwijten naar hun hoofd geslingerd omdat het bedrijf niet sluit, maar daar kunnen zij weinig aan doen. Er is veel ongerustheid. Maar voor mij is het duidelijk: alle niet-essentiële bedrijven moeten dicht. Laat iedereen zoveel mogelijk thuis. Dat is het beste wat je vandaag kunt doen.”