STA MEE OP TEGEN CORONA

Sta mee op tegen corona! Verspreid solidariteit, geen virus. 

 

VOLVO GROUP BELGIUM (OOST-VLAANDEREN)

Op Volvo Group Belgium – dat zowel Volvo Trucks als het magazijn SML omvat – werden de voorbije dagen ook knopen doorgehakt. Op Trucks ligt alles stil, vertelt hoofdafgevaardigde Johan Thandt: “De mensen wilden niet meer. Het was niet mogelijk om de nodige afstand te bewaren. Veel collega’s waren in paniek. Ze wilden oplossingen.”

De werkgever heeft dan zijn verantwoordelijkheid genomen, klinkt het. In het magazijn SML wordt wel nog gewerkt, maar in een veel lagere bezetting: “Van de 700 werknemers zit één derde thuis in tijdelijke werkloosheid. De rest werkt in twee ploegen van 250 werknemers. De gezondheidsvoorschriften kunnen daar nu goed opgevolgd worden. Het is een enorm groot magazijn, dus het is geen probleem om ver genoeg uit elkaars buurt te blijven.”

Het geldt natuurlijk voor alle bedrijven, maar op Volvo Trucks komt de corona-crisis heel ongelegen: “We zitten inderdaad met de voorbereidingen voor de productie van een aantal vrachtwagens van de nieuwe generatie. Dat ging binnenkort van start gaan. Maar dat is nu niet het belangrijkste, het is de gezondheid van de mensen die telt.”

De delegees op Volvo Group Belgium lopen trouwens ook een risico: “Wij zien en spreken voortdurend mensen. Dus we moeten opletten dat we niet te dicht in elkaars buurt komen. Dat is nog altijd wennen. We proberen om zoveel mogelijk via de telefoon of via mail te regelen, maar de collega’s zitten nu natuurlijk met veel vragen. Het is belangrijk dat je aanwezig bent.”