STA MEE OP TEGEN CORONA

Sta mee op tegen corona! Verspreid solidariteit, geen virus. 

 

VAN HOOL (ANTWERPEN)

Ook bij busbouwer Van Hool in de Kempen is het alle hens aan dek. David Scheveneels – onze hoofddelegee ter plaatse – beschrijft de situatie: "De voorbije dagen waren zeer hectisch. De mensen waren bang en onwetend. Ze moesten dicht bij elkaar werken en voelden zich aan hun lot overgelaten."

De directie wilde het bedrijf eerst nog openhouden, vooral omdat de voorwaarden om tijdelijke werkloosheid aan te vragen (bijv. problemen met de levering van onderdelen) niet voldaan waren. Maar uiteindelijk bleek een sluiting toch de enige logische keuze: “De regels van social distancing konden niet gerespecteerd worden. Ook was het onmogelijk om alles tijdig te ontsmetten, het was echt dweilen met de kraan open. De enige gezonde beslissing was om het bedrijf te sluiten.”

Voor delegees en militanten zijn het drukke dagen: “Je krijgt veel vragen waarop je geen antwoord kunt geven. De situatie verandert voortdurend. De ene maatregel was nog niet in voege en er werden al nieuwe beslissingen genomen. De mensen hadden echt schrik en het ziektecijfer lag heel hoog. Aanvankelijk kregen we ook veel kritiek omdat het bedrijf niet wilde sluiten. Maar vandaag krijgen we toch veel berichten van mensen die ons bedanken.”