SOCIALE
VERKIEZINGEN

Alles over de Sociale Verkiezingen 2020. 

 

Als delegee zoek je naar kandidaten voor de SV2020 en die kandidaten rekenen op jou voor ondersteuning. We’ve got your back, want nieuwe kandidaten vangen we onmiddellijk op met een spoedcursus. Zo neemt iedereen een vliegende start.

Tijdens de sociale verkiezingen mogen werknemers kiezen welke collega’s hen vertegenwoordigen bij de werkgever. Onze kandidaten laten de stem van de werk­makkers horen bij de werkgever. Maar ze zitten ongetwijfeld met heel wat vragen:

- Hoe leg ik op een vlotte manier contac­ten met de werknemers?
- Hoe leg ik uit waar ‘de vakbond’ voor staat?
- Hoe maak ik mensen warm voor ons verhaal?
- En wat als ik verkozen word?

Dat is het moment van waarheid: meedraaien in het sociaal overleg, in het comité voor preventie en bescherming of de ondernemingsraad de werkne­mersbelangen gaan verdedigen en met de directie gaan praten.

Daarom vangen wij de nieuwe kandidaten onmiddellijk op. Met een spoedcursus. Zo neemt iedereen een vliegende start. In de weken voor de verkiezingen nodigen we hen uit voor twee intensieve startdagen. Deze vorming vindt plaats in hun eigen regio.

— Ze maken kennis met ons, en wij met hen.

— We zetten op een rijtje wat de uitdagingen zijn voor de komende maanden.

— We werken aan hun zelfvertrouwen om de banden met collega’s aan te halen.

— En we stimuleren hen om zich thuis te voelen bij ‘die van de vakbond’.

Op de verkiezingsdag valt het verdict: voor ABVV-Metaal en voor de kandidaten. Verkozen of niet: wij hebben iedereen nodig om de handen uit de mouwen te steken voor werknemersrechten. In de weken na de verkiezingen serveren we daarom twee bijko­mende regionale vormingsdagen.

— De kandidaten maken kennis met vaak voorko­mende syndicale situaties, en met hun rechten en plichten.

— We stomen hen klaar voor de eerste vergadering van ondernemingsraad en comité.

— En we helpen hen een eind op weg om met de collega-syndicalisten samen te werken in een sfeer van gelijkheid en solidariteit.

Klik hier voor de data van de Kick-off in jouw regio!