SOCIALE
VERKIEZINGEN

Alles over de Sociale Verkiezingen 2020. 

 

Jeugdwerkloosheid en precair werk komen steeds vaker voor. Voor het eerst sinds WO II staan de jongeren er slechter voor dan de generatie die hen voorging.

Jongeren moeten toegang krijgen tot onderwijs, want opleiding is het fundament waarop de rest van hun leven wordt gebouwd.

Als het goed is, mondt kwalitatief onderwijs ook uit in kwalitatieve jobs. Werkgelegenheid alleen volstaat niet, want al te vaak belanden jongeren in precaire jobs. Een kwaliteitsvolle baan biedt een waardig loon, werkzekerheid, veilige werkomstandigheden en sociale bescherming.

Daarnaast moeten jongeren – ook wanneer ze de arbeidsmarkt al betreden – de mogelijkheid krijgen om zich bij te scholen. Hoe zullen zij anders in staat zijn om de uitdagingen van de digitalisering en de verduurzaming van de economie het hoofd te bieden?

In een gedigitaliseerde wereld ben je altijd en overal bereikbaar. Maar willen we dat wel? Jongeren hebben het recht om af te koppelen van hun werk. Dat komt hun work-life balance ten goede. Sta jij mee op?