Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

In het nieuws. In juni rolt in Volvo Trucks Gent de allereerste elektrische vrachtwagen van de band. Vanaf het najaar moet het bedrijf e-trucks leveren voor de hele Europese markt.

  • De Gentse site is de grootste Volvo Trucks-fabriek in Europa en speelt een belangrijke rol in de elektrificatiestrategie van het bedrijf. Vanaf 2030 moet de helft van alle geproduceerde Volvo-vrachtwagens elektrisch zijn. 
  • In Gent worden ook batterijpakketten geassembleerd voor de hele Europese divisie. Vanaf 2025 wil Volvo Trucks ook zelf batterijcellen (in Zweden) en –modules (in Gent) maken. Momenteel worden deze nog geleverd door Samsung SDI vanuit Zuid-Korea.

Grote vraag. Recent haalde het bedrijf een recordbestelling van 1.000 e-trucks binnen van Holcim, een Zwitsers bouwmaterialenbedrijf. Ook bij ons worden steeds meer bestellingen geplaatst, onder meer door transportfirma Tailormade Logistics. Het toont aan hoe elektrische trucks aan een opmars bezig zijn. Dat is een goede zaak voor het klimaat, maar ook voor de economie en tewerkstelling

De mening van onze mensen. Er is veel aan het bewegen op Volvo Trucks. Hoofdafgevaardigde Stefaan Vermeersch: "Iedereen kijkt uit naar de komst van de elektrische vrachtwagen. De voorbije maanden hebben honderden werknemers een opleiding gevolgd in Zweden en er worden volop nieuwe mensen aangeworven. Ook de modulefabriek ligt op schema. Het zijn spannende tijden."