Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Actua. Bij lampenfabrikant Signify in Turnhout – het vroegere Philips Lighting – verdwijnen tegen eind volgend jaar 174 van de 430 jobs. Het gaat om 122 arbeiders en 52 bedienden. Dat slechte nieuws werd bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

  • Het is de zoveelste ontslagronde op rij. Signify in Turnhout maakt vooral conventionele verlichting, maar die markt heeft op termijn geen toekomst meer omdat steeds vaker wordt overgeschakeld op LED-verlichting.
  • Recent kwamen daar nog de hoge energieprijzen bij, waardoor het bedrijf – na het wegvallen van enkele belangrijke klanten – de afdeling sloot waar kweeklampen voor de landbouw worden gemaakt.
  • Signify gaat er wel nog steeds van uit dat de site in Turnhout belangrijk blijft voor de productie van duurzame verlichting op basis van 3D-printtechnologie.
Onze mensen. In de woorden van ABVV-Metaal-secretaris Hans Vaneerdewegh: “We wisten dat er iets zat aan te komen, maar deze keer gaat het wel om een zeer grote ontslagronde. Bijna de helft van alle jobs verdwijnen. We hebben al over een sociaal plan onderhandeld met de directie, dus er staan geen acties gepland.