Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Inzicht en kennis van de sectorakkoorden hebben is belangrijk voor elke militant. Maar ook waar je de informatie over de sectorakkoorden kan vinden en bij wie je terecht kan voor verduidelijking.

Hoe werkt het sociaal overleg? Wat staat er in het IPA 2021-2022? Hoe verlopen sectorale onderhandelingen? Wat staat er in het sectorakkoord metaalbouw? Waar vind ik een antwoord op mijn vragen? In deze aflevering zullen we al deze vragen beantwoorden.

 

 

 

 

 

 

 

 

BEKIJK WEBINAR >>


EXTRA MATERIAAL >> In dit kort interview vertelt Ortwin Magnus (ondervoorzitter van ABVV-Metaal en onderhandelaar voor ABVV-Metaal wat betreft de sectorale akkoorden in de aanverwante metaalsectoren) over het belang van een sectorakkoord, wie de onderhandelaars zijn en welke eisenbundels er op de tafel lagen langs beide zijde.

Op-Zak-boekjes van ABVV-Metaal
ABVV-Metaal heeft alle sectorakkoorden (per sector) in een handig Op-Zak-boekje gegoten. Alle Op-Zak-boekjes kan je hier raadplegen in een online versie.

De sectorakkoorden op de website van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg 
Alle sectorale CAO’s, die sinds januari 1999 bij de griffie van de Algemene Directie Collectieve arbeidsbetrekkingen werden neergelegd, kan je hier opzoeken per sector en per thema.