Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Het grotere plaatje. Omwille van de sterk stijgende coronabesmettingen, heeft de regering de quarantaineregels versoepeld. Men wil vermijden dat te veel mensen uitvallen en dat de testcapaciteit (nog meer) onder druk komt te staan. Of dat een goede zaak is, is nog maar de vraag. In elk geval betreuren wij dat de vakbonden niet geconsulteerd werden en dat de gezondheidsprotocollen eenzijdig – op vraag van het VBO en Unizo – werden aangepast.

Wat zijn de nieuwe regels?

  • Kreeg je al een boosterprik of ben je maximaal vijf maanden geleden voor de eerste keer gevaccineerd? Dan moet je niet langer in quarantaine na een hoogrisicocontact. Ook een PCR-test is niet langer nodig.
  • Kreeg je nog geen boosterprik of ben je langer dan vijf maanden geleden gevaccineerd? Dan moet je slechts gedurende 4 dagen in quarantaine na een hoogrisicocontact.
  • Ben je niet gevaccineerd? Dan moet je nog steeds 10 dagen in quarantaine. Na zeven dagen kun je uit quarantaine mits een negatieve zelftest.
  • Kinderen die volledig gevaccineerd zijn (twee dosissen) moeten niet in quarantaine na een hoogrisicocontact.
Meer info? Alle afspraken omtrent het test-, quarantaine- en isolatiebeleid vind je op de officiële coronapagina van de overheid.