Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Ter herinnering

Dankzij het verzet van de vakbonden tegen de lage loonmarge van 0,4 procent (voor de periode 2021-22) kregen bedrijven de mogelijkheid om een coronapremie van maximaal 500 euro netto toe te kennen aan hun werknemers. Deze premie was voorbehouden voor werknemers in bedrijven die tijdens de coronacrisis ‘goede resultaten’ hebben behaald. Wat dat precies betekende, kon sectoraal bepaald worden. De premie bestaat uit papieren of elektronische consumptiecheques die kunnen worden uitgegeven in warenhuizen, horeca, handelszaken, enzovoort (tot 31 december 2022).

Tijdens de sectorale onderhandelingen (najaar 2021) werden in al onze metaalsectoren afspraken gemaakt over de coronapremie. Een overzicht van de exacte regeling in jouw sector vind je hier.

Belangrijk voor jou als werknemer!
  • De beslissing om een coronapremie toe te kennen moest genomen worden uiterlijk op 31 december 2021. Op dat moment moest dus duidelijk zijn of er een premie was en over welk bedrag het ging.
  • De effectieve uitreiking van de coronapremie is echter mogelijk tot ten laatste 31 maart 2022. Met ‘effectieve uitreiking’ wordt bedoeld: het opladen van de consumptiecheques op de elektronische betaalkaart (dezelfde kaart als die waarop je maaltijd- of ecocheques staan) of de overhandiging van de papieren cheques aan de werknemer.  

Problemen of niets ontvangen?

Heb je volgens jou recht op een coronapremie, maar heb je daar nog niets over vernomen? Weigert je werkgever om de coronapremie toe te kennen, klopt het bedrag niet of zijn er andere problemen? Neem dan zeker contact op met ABVV-Metaal in jouw federatie of stel je vraag via ons e-loket of via onze Facebook-pagina (Messenger).