Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Het grote plaatje
De komende jaren moet onze metaalindustrie duurzaam en circulair worden. Dat is niet alleen goed voor het klimaat maar ook voor de economie en de tewerkstelling. De bedrijven en regio’s die het voortouw nemen, gaan een mooie toekomst tegemoet.

Voorbeelden uit de metaal
Twee metaalbedrijven van bij ons illustreren het principe dat duurzaamheid en economische slagkracht hand in hand gaan:

  • Volvo Cars in Gent is op zoek naar 500 nieuwe medewerkers en 700 uitzendkrachten maken kans op een vast contract. Het bedrijf zet volop in op elektrische wagens en dat is een groot succes. Momenteel wordt in Gent de elektrische XC40 gebouwd en vanaf oktober rolt ook de elektrische Volvo C40 van de band.
  • VDL Bus Roeselare gaf dan weer het startschot voor de bouw van een nieuwe hypermoderne fabriek, specifiek gericht op de productie van de laatste generatie elektrische bussen. Het bedrijf wil een leidende rol spelen in de transitie naar fossielvrije mobiliteit.

To be or not to be
Naast Volvo Cars en VDL Bus timmeren ook heel wat andere metaalbedrijven naarstig aan de weg. Er wacht ons nog een lang en hobbelig parcours naar klimaatneutraliteit in 2050. Maar de boodschap is kristalhelder: de industrie van de toekomst zal duurzaam zijn of niet zijn.