Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Op dit blogplatform vind je uiteenlopende uiteenzettingen over de arbeidsmarkt, onderwijs, staatshervorming, milieubeleid, fiscaliteit, sociale bescherming of armoede… Het Vlaams ABVV onder leiding van Caroline Copers werkt dagelijks aan het continu opbouwen van kennis. De bedoeling? Onze leden, militanten, delegees en alle ABVV-medewerkers van extra slagkracht te voorzien. Want kennis is macht en helpt ons om op te komen voor een warmere, duurzamere en socialere maatschappij. We raden je zeker aan eens een kijkje te nemen op de website of hen te volgen via Twitter.

Wij bevelen je al zeker twee recente artikels aan!

UBER: EEN WOLF-APP IN SCHAAPSVACHT
Frank Moreels schreef begin december zijn ergernissen neer over de opmars van Uber in België. Huidig Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open-VLD) schrapte recent zelfs het laatste stukje bescherming voor de reguliere taxisector uit het taxidecreet van Ben Weyts. Hiermee start ze een race to the bottom. 

Lees hier het volledige artikel: https://abvv-experten.be/werken/uber-een-wolf-app-in-schaapsvacht/)

DE CORONA-SHIFT OP ONZE ARBEIDSMARKT
Steven Genbrugge legt als adviseur Arbeidsmarkt op de studiedienst van het Vlaams ABVV de vinger op de wonde: Covid19 duwt nu al de vraag naar arbeidskrachten fors naar beneden met een jobaanbod dat zo’n 18 % lager ligt dan in dezelfde maand van het vorig jaar. Voor de arbeidsmarkt betekent dit een shift in het denken. Waar we voor de crisis vooral het mantra van de krapte op de arbeidsmarkt moesten aanhoren, benadrukt het geslonken aanbod en een groeiend aantal werkzoekenden de nood aan een krachtig herstelbeleid en het creëren van kwalitatieve jobopportuniteiten. Alleen, is de arbeidsmarkt daar ook mee bezig?

Lees hier het volledige artikel: https://abvv-experten.be/covid-19/de-corona-shift-op-onze-arbeidsmarkt/)