Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Alles op een rij

De coronacrisis sleept al maanden aan en het einde is nog niet in zicht. De impact van het virus is groot, ook op de wereld van het werk. Niet alleen zijn er negatieve economische gevolgen, op de werkplaats moeten ook heel wat bijkomende veiligheids- en gezondheidsvoorschriften nageleefd worden. Alle werkgerelateerde maatregelen en afspraken (tijdelijke werkloosheid, veiligheid, ziekte, …) vind je terug op de coronapagina van ABVV-Metaal.

Sectorspecifieke richtlijnen

Specifiek voor jouw sector – die van de elektriciens – verwijzen we graag naar de sectorale protocollen die werden opgemaakt door de vakbonden en werkgevers van de elektrotechnische sector. Deze akkoorden bevatten richtlijnen die moeten nageleefd worden op de werkvloer. Er is een protocol voor de elektrotechnische installateurs en voor de retail en groothandel.

Tijdelijk werkloos? 

Dan heb je – bovenop de wettelijke uitkeringen – recht op een sectorale aanvullende vergoeding van 11,63 euro bruto.per dag tijdelijke werkloosheid. Deze vergoedingen worden automatisch op je rekening gestort, en dit zolang de regeringsmaatregelen rond corona gelden (meer info vind je hier).