Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Lessen uit corona: actie

Met een actie aan de Nationale Bank afgelopen dinsdag en de lancering van een manifest duidt het ABVV op de verwoestende gevolgen van de sociale crisis die ons wacht ten gevolge van de gezondheidscrisis waar we nu stilaan uit kruipen. 


Loon naar werken

Het ABVV roept de regeringen van dit land op om van koers te veranderen door specifieke aandacht te hebben voor de werk- en leefomstandigheden van de werknemers die in het heetst van de strijd ana werk zijn gebleven. Dat kan onder meer door het minimumloon op te trekken tot 14 euro per uur. 

Onze sociale zekerheid, da's ene diamant.

Tijd om haar naar waarde te schatten. Daarbij horen ook de erkenning van het belang van de gezondheidszorg en onze zorgverleners. De horecacheque ter waarde van 300 euro voor het federaal zorgpersoneel - door de verwerping door de Vlaamse regering valt het zorgpersoneel uit woonzorgcentra inderdaad uit de boot - volstaat uiteraard niet. BBTK legt dan ook een baremasysteem op tafel bij minister Maggie De Block voor het zorgpersoneel met oog voor hogere lonen, meer personeel en beter arbeidsomstandigheden.