Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Werknemers zetten klimaat op de agenda

Op woensdag 24 juni organiseert de internationale vakbondsfederatie ITUC een globale actiedag om de klimaatproblematiek op de agenda te zetten. Op die dag nodigen werknemers – overal ter wereld – hun werkgevers uit om in gesprek te gaan over hoe ze hun onderneming duurzamer en klimaatvriendelijker kunnen maken, en daarmee de tewerkstelling op lange termijn kunnen garanderen. De aanpak van de klimaat- en milieuproblemen is de belangrijkste uitdaging van onze tijd. En de tijd die we nog hebben om er iets aan te doen, is beperkt. Tegen 2030 moet de wereldwijde CO2-uitstoot dalen met 45 procent.

Jij ook?

Ook jij kunt met je werkgever het gesprek aangaan over de klimaatuitdaging. Welke visie en plannen heeft je bedrijf om het productieproces te vergroenen en duurzamer te maken? Welke investeringen zijn daar voor nodig en zijn die rendabel? Wat is de mogelijke impact van klimaatverandering, grondstoffenschaarste, milieuproblemen, … op de onderneming en op de tewerkstelling? En wat kunnen we daar aan doen? Op de website van Arbeid & Milieu vind je alle info. om deel te nemen aan de campagne. Je downloadt er ook de campagnegids ‘hoe maak ik mijn job klimaatbestendig en duurzaam’.      

#BeterNaCorona

Bij ABVV-Metaal zijn we al lang overtuigd van de noodzaak om onze industrie klimaatbestendig, duurzaam en circulair te maken. De voordelen zijn legio: naast het redden van onze planeet zorgt het ook voor meer tewerkstelling, meer lokale verankering en meer efficiëntie. In de economische post-corona relanceplannen dienen deze principes dus centraal te staan. Ook werkgeversfederatie Agoria roept op tot een snelle invoering van een digitale circulaire economie, als een belangrijke economische herstelmaartregel. Samen kunnen (moeten) we er werk van maken en stappen zetten naar een betere wereld na corona.