Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Dankzij ABVV-Metaal kunnen arbeiders uit de sectoren van het garagebedrijf, de metaalhandel, het koetswerk, de elektriciens, de terugwinning van metalen en de edele metalen sinds kort, bij tijdelijke werkloosheid omwille van corona, aanspraak maken op een aanvullende vergoeding bovenop hun werkloosheidsuitkering.  Meer info over de bedragen vind je hier

Alle dagen tijdelijke werkloosheid die vallen in de periode van 13 maart 2020 tot het einde van de regeringsmaatregelen worden aanzien als tijdelijke werkloosheid overmacht en geven recht op een aanvullende vergoeding. De uitbetaling gebeurt in de tweede maand na de aangegeven tijdelijke werkloosheid. Recent werden de eerste uitbetalingen van de aanvullende vergoeding door Sefocam en Volta verwerkt.

Om het de arbeiders gemakkelijk te maken, gebeuren de uitbetalingen op basis van de officiële gegevensstromen van de RVA. Het enige wat je zelf nog moet doen, is controleren of je je rekeningnummer al hebt doorgegeven. Helaas bleken bij de recente uitbetaling nog heel wat arbeiders die in aanmerking komen voor de aanvulling, hun rekeningnummer nog niet hebben doorgegeven. 

Daarom een warme oproep om als je in tijdelijke werkloosheid omwille van corona was of bent, je rekeningnummer door te geven.

Voor de van het garagebedrijf, de metaalhandel, het koetswerk, de terugwinning van metalen en de edele metalen kan dit op twee manieren:

  1. Je kunt het formulier dat je via deze link vindt downloaden en ingevuld terugsturen naar het sociaal fonds - DOWNLOAD FORMULIER
  2. Je kunt je rekeningnummer ingeven in de beveiligde omgeving door in te loggen met je e-iD – KLIK HIER
Elektriciens kunnen hun rekeningnummer controleren of ingeven door in te loggen op My FBZ. Vooral werknemers waarvan het RSZ-nummer van hun werkgever met '467' begint, zullen hun rekeningnummer nog moeten ingeven. Omdat hun eindejaarspremie rechtstreeks door hun werkgever wordt betaald, beschikt Volta immers nog niet over hun rekeningnummer.