Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Primeur voor Volvo Gent. De allereerste volledig elektrische Volvo – een XC40 – wordt gemaakt in Volvo Cars Gent. Vanaf september 2020 rollen de eerste exemplaren er van de band. Dit model betekent het startschot voor de elektrificatie binnen de Volvo-groep. Het is de bedoeling dat vanaf 2025 de helft van alle verkochte wagens op een batterij rijdt (vol-elektrisch, hybride of met elektrische ondersteuning).

Grote veranderingen voor de fabriek en het personeel. De komst van de elektrische XC40 is uiteraard goed nieuws voor de Gentse site, die met haar 6.600 werknemers een van de grootste industriële werkgevers van ons land is. Momenteel wordt de fabriek klaargestoomd voor de elektrische transformatie. Niet alleen zijn er heel wat wijzigingen aan de assemblagelijnen nodig, op de site wordt ook een gloednieuwe batterijfabriek opgetrokken. Daarnaast wordt volop geïnvesteerd in opleiding van werknemers, zodat ze goed uitgerust kunnen beginnen aan het elektrische avontuur.

Rondleiding en interview. Hoe dat alles in de praktijk in zijn werk gaat, bespreken we tijdens een rondleiding op het bedrijf met onze hoofddelegee op Volvo Cars Gent, Philippe De Schryver. Over de impact op de tewerkstelling kan hij nog niet veel zeggen, behalve: “Het is alleszins de bedoeling om het aantal werknemers stabiel te houden.”