Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Sociaal overleg is goed voor iedereen. Met haar nieuwe campagne wil de Europese industrie-vakbond het belang van collectieve onderhandelingen onder de aandacht brengen. Werknemers die zich verenigen in een vakbond om op gelijke voet te onderhandelen met de werkgever, dat is de essentie van sociaal overleg. Sterke vakbonden zorgen voor betere loons- en arbeidsvoorwaarden. Dat is niet alleen goed voor de werknemer maar ook voor de economie en samenleving in haar geheel.

Onder druk. Spijtig genoeg staat dit sociaal overleg overal in Europa onder druk. IndustriAll Europe voorzitter Luc Triangle zegt: “De voorbije 20 jaar is de kracht van vakbonden verzwakt. In bepaalde landen zoals Griekenland en Roemenië werden vakbondsstructuren zelfs volledig ontmanteld. Dergelijk beleid straalt negatief af op andere EU-landen, waar nationale overheden ook proberen om systemen van sociaal overleg uit te hollen.” In dit werk lees je er alles over.

Realisaties om trots op te zijn! We vroegen aan onze metallo’s naar de dingen die zij op hun bedrijf gerealiseerd hebben en waar ze best wel fier op zijn. Uit de waslijst aan concrete verbeteringen voor de werknemer blijkt alvast één ding: sociaal overleg loont en iedereen wordt er beter van.