Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Het nieuwe schooljaar is begonnen. En dat ging samen met een mooi record: nog nooit hebben zoveel meisjes in de tweede en derde graad secundair onderwijs gekozen voor een STEM-opleiding. In deze tijden van digitalisering is dat natuurlijk goed nieuws, want de nood aan techniekers en wetenschappers is groter dan ooit. En de mythe dat techniek vooral een mannenzaak is, mag dus ook voor eens en altijd de prullenbak in.

School of the Future. Om zo veel mogelijk vruchten te plukken van de snel voortschrijdende digitalisering, heeft de Vlaamse Onderwijsraad samen met achttien Vlaamse werkgeversorganisaties (waaronder Agoria en Traxio) het project ‘School of the Future’ gelanceerd. Doel van het project? Leerlingen optimaal voorbereiden op een gedigitaliseerde wereld, zorgen voor een betere afstemming onderwijs – arbeidsmarkt en de zin aanwakkeren om levenslang te leren. Naast de Fabriek van de toekomst, is er nu dus ook de School van de Toekomst!

Iedereen mee. Als ABVV vinden wij dat iedereen de kans moet krijgen om deel te nemen aan een wereld die razendsnel evolueert. Veertien procent van de Belgische gezinnen heeft vandaag geen eigen internet. Daarom pleiten wij voor een sociaal tarief en een lagere BTW op de internetfactuur. Zoals Caroline Copers – voorzitster van het Vlaams ABVV – zegt: “Digitale skills zijn onontbeerlijk om deel te nemen aan de maatschappij, dus toegang ertoe moet voor alle leerlingen gegarandeerd zijn.”