Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

De Dag van de Arbeid is fier terugkijken. Binnen enkele dagen vieren we opnieuw 1 mei. Dan blikken we terug op de vele mooie realisaties van de arbeidersbeweging. De 8-urige werkdag, het verbod op kinderarbeid, het wettelijk verlof en het vakantiegeld zijn maar enkele voorbeelden. Op 1 mei vieren we feest en kijken we met opgeheven hoofd naar alle vooruitgang die we samen hebben geboekt.
Maar we richten onze blik ook op de toekomst. Op 1 mei kijken we niet alleen achterom maar ook vooruit. Wat is de toestand van de arbeidersbeweging en van de sociaal-democratie vandaag? Welke uitdagingen en kansen liggen op onze weg? Het kan nooit kwaad om daar eens goed over na te denken, zeker met belangrijke politieke verkiezingen voor de deur.
ABVV-Metaal vroeg ook aan enkele van onze rasechte metallo's wat deze feestdag voor hen betekent. Waar liggen vandaag de uitdagingen, de kansen en de bedreigingen? En hoe kijken ze naar de komende verkiezingen? Deze vragen en meer beantwoorden ze in dit 1-mei-interview. Zoals delegee Mohammad Akhtar alvast weet: “Links moet er opnieuw op vooruit gaan. Het wordt tijd dat we terug winnaars worden.” Daar gaan wij voor, elke dag opnieuw.