Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Sinds 1 juli 2018 betaalt het Sociaal Fonds voor de Metaalhandel (PSC 149.04) de kosten van je loopbaancheques voor loopbaanbegeleiding terug. Loopbaancheques kun je zelf aankopen bij de VDAB en gebruiken bij ABVV Loopbaanbegeleiding.

Ons loopbaancentrum is een van de meest ervaren loopbaancentra in Vlaanderen, met meer dan 3000 begeleidingen in de afgelopen 5 jaar. We behaalden het kwaliteitslabel van Qfor en staan garant voor een volwaardige begeleiding naar werkbaar werk. Samen met je loopbaanplan krijg je ook het nodige sociaal-juridische advies, indien nodig.

Wanneer loopbaanbegeleiding volgen?

De ABVV loopbaanbegeleiders begeleidden al heel veel (metaal)arbeiders. Zij zochten hulp omdat:

  • ze kampten met stress- of burn-outklachten
  • ze ongerustheid waren over de fysiek haalbaarheid van de job op termijn
  • ze hun job beu waren
  • ze moeite hadden met de werksfeer of bedrijfscultuur
  • ze ongerust waren over de toekomst van hun job (doorlopende herstructureringen, slecht functioneringsgesprek, …)
Tijdens de loopbaanbegeleiding werd gedurende 4 tot 8 uur stilgestaan bij de oorzaken en mogelijke verbeteracties voor deze loopbaanproblemen.

Wat brengt loopbaanbegeleiding op?

Voor iedereen wordt een oplossing op maat gezocht. Dat hangt af van je persoonlijke situatie en is dus voor iedereen verschillend.

  • Bijna de helft van de metaalarbeiders startte na loopbaanbegeleiding een opleiding om hun kennis en vaardigheden te versterken.
  • Een deel vond of ambieerde een andere job binnen het eigen bedrijf of binnen de sector, maar soms ook in een andere sector.  
  • Sommigen leerden hoe anders om te gaan met de heersende bedrijfscultuur op de werkvloer.
  • Anderen maakte een plan om een nieuwe balans te vinden tussen werk en privé.
  • Een aantal startten een nieuwe hobby of startten als zelfstandige in bijberoep.
De CAO werkbaar werk van de Metaalhandel biedt extra maatregelen om je job haalbaar te houden. Bij het ABVV houden we rekening met deze werkbaarheidsmaatregelen in jouw loopbaanplan.

95% van onze cliënten is tevreden met het resultaat van hun loopbaanbegeleiding en 97 % zou zeker ABVV Loopbaanbegeleiding aanraden aan vrienden en familie met loopbaanproblemen.

Waar kan ik terecht bij ABVV loopbaanbegeleiding?

Onze ABVV Loopbaanbegeleiders vind je op 26 locaties in Vlaanderen. Contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via www.abvvloopbaanbegeleiding.be.

80 euro terugbetaald via het Sociaal Fonds van de Metaalhandel

Download het terugbetalingsformulier voor 80 euro loopbaancheques.

De Metaalhandel is een sector die groeit. Ben je op zoek naar een vaste job met toekomstperspectief? Ontdek tijdens loopbaanbegeleiding of je interesses én je competenties aansluiten bij jobs deze sector. Samen met je ABVV loopbaanbegeleider plan je aansluitend een (opleidings)traject dat je versterkt op de arbeidsmarkt.