Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Vrijdag 15 maart was een historische dag. Wereldwijd betoogden meer dan 1,4 miljoen mensen in meer dan 120 landen voor een duurzaam klimaatbeleid. Overal ter wereld – zelfs op Antarctica – werd de oproep van de zestienjarige klimaatactiviste Greta Thunberg massaal opgevolgd.
En de metaal deed ook mee. In België brachten Anuna De Wever en co 30.000 betogers op de been voor een mars door (een regenachtig) Brussel. Naast de jongeren waren eveneens veel bezorgde burgers en organisaties aanwezig. ABVV-Metaal is ook bezorgd over het uitblijven van een deftig klimaatbeleid en daarom betoogden we mee in Brussel. Tussen het scanderen van slogans en het zwaaien met spandoeken door, vonden we ook nog eens de tijd om een groot klimaatinterview met onze aanwezige metallo’s te maken.
Onze mooie ideeën voor een progressief klimaatbeleid. In de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei nam ‘het klimaat’ een prominente plaats in de debatten. Uit een peiling van Sign for my Future bleek alvast dat een meerderheid van de Belgen gevonden is voor een bindende klimaatwet. Ook het Vlaams ABVV draagt zijn steentje bij: in een  verkiezingsmemorandum formuleert het concrete voorstellen voor een klimaatneutrale en sociaal rechtvaardige toekomst. Tot slot nog een tip voor onze delegees: check in de laatste De Nieuwe Werker zeker eens het artikel over alle milieu- en klimaatinformatie waarop je recht hebt in het CPBW.