Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Transportwerknemers bundelen de krachten. Op woensdag 27 maart organiseert de Europese transportvakbond ETF een grootschalige meeting in Brussel. Deze bijeenkomst geldt als hoogtepunt van de campagne ‘Fair transport in Europe’ en brengt de problematiek van sociale dumping onder de aandacht.

ABVV-Metaal tekent present. Vorig jaar al besteedden wij uitvoerig aandacht aan deze kwestie. Zeker toen een studie van de Nederlandse vakbond FNV de link tussen malafide transportbedrijven en de automotive industrie aan het licht bracht (bekijk zeker nog eens dit schokkende filmpje). Op 27 maart zullen wij dan ook – samen met de kameraden van BTB – onze stem laten horen.

ABVV wil een wet tegen sociale dumping. Sociale dumping is niet alleen een probleem in de transportsector. Ook andere sectoren (bouw, chemie, metaal, …) worden ermee geconfronteerd. En telkens zijn de werknemers de dupe: de buitenlandse werknemer wordt uitgebuit, de Belgische werknemer wordt weggeconcurreerd. Op 18 maart voerde het ABVV dan ook actie voor een wet tegen sociale dumping.