Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Voortrekkers inzake industrie 4.0! Op woensdag 6 februari reikte werkgeversfederatie Agoria voor de vijfde keer de ‘Factory of the Future Awards’ uit. Met deze prijs worden maakbedrijven bekroond die volop de kaart trekken van technologische, sociale en ecologische innovatie. Het gaat met andere woorden om bedrijven die een voortrekkersrol spelen in het hele industrie 4.0-verhaal.

Tien nieuwe bedrijven mochten deze prestigieuze titel in ontvangst nemen. Onder de nieuwkomers zitten opnieuw enkele metaalbedrijven: batterijproducent Duracell, ruitenwisserfabriek Bosch en lichtsturingsbedrijf Niko. Het totale aantal ‘fabrieken van de toekomst’ in Vlaanderen komt daarmee op dertig. De voorbije vijf jaar investeerden zij 850 miljoen euro in digitalisering, robotisering en automatisering. En tegelijkertijd is de tewerkstelling er met 15 procent gestegen!

Op de werkvloer. Omdat we graag wilden weten wat het in de praktijk betekent om een ‘fabriek van de toekomst’ te zijn, gingen we eens luisteren op Niko. We spraken met onze afgevaardigde Ann Verdonck en de bevoegde secretaris Frank Van Dorsselaer: “Veel bedrijven focussen alleen maar op de loonkosten en investeren te weinig in innovatie. Niko doet dat gelukkig niet en beseft dat voortdurende innovatie zeer belangrijk is.” Het volledige interview leest u hier!