Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Een perfecte illustratie van hetgeen wij hierboven schreven over onze inspanningen om de competenties van werknemers te versterken. Op dinsdag 29 januari ging de 4e editie van Electro Brain van start. Dat is een sectorale proef voor toekomstige elektrotechniekers, die elk jaar wordt georganiseerd door koepelorganisatie VOLTA (waarvan ABVV-Metaal medebestuurder is).  

Jongeren die afstuderen in een elektrotechnische richting (maar ook werkzoekenden en studenten uit het volwassenenonderwijs) kunnen er hun 'elektrische' kennis en vaardigheden testen. Op het einde van de rit krijgt elke deelnemer een document, waarop zowel de sterke als de minder sterke punten vermeld worden.  

Een win-winsituatie. De deelnemers krijgen zicht op hun competenties én op hun werkpunten. De sector leert er ook potentiele werknemers kennen (en omgekeerd leren toekomstige werknemers de sector kennen). Dat is geen overbodige luxe, want elektrotechnieker is een echt knelpuntberoep. Tot slot kunnen we de resultaten van Electro Brain ook gebruiken om onze Volta-opleidingen nog beter af te stemmen op de noden van de sector.