Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Succesverhaal sputtert

Punch Powertrain – producent van automatische versnellingsbakken – geldt als een succesverhaal. In 2015 was Punch het snelst groeiende bedrijf in Limburg en in 2016 traden ze toe tot het selecte clubje van ‘Fabrieken van de Toekomst’. Maar de voorbije maanden begon de motor te sputteren. Een gevolg van tegenvallende groei in China en van president Trump die niet wil dat westerse bedrijven nog zaken doen met Iran.

Onzekerheid

Een grote economische werkloosheid en een stijgende ongerustheid onder het personeel waren de gevolgen. Zoals secretaris Raf Dal Cero zegt: “Als de werkloosheid lang aansleept, dan begint dat op financieel vlak zwaar door te wegen. Bovendien kruipt er ook onzekerheid in de hoofden van de werknemers.”

Personeel gerustgesteld

ABVV-Metaal eiste tekst en uitleg van de directie. En die kregen we op 10 januari. De Chinese automarkt leeft terug op en naar alle verwachtingen zal de werkloosheid binnen enkele maanden zo goed als verdwenen zijn. Het personeel van Punch is gerustgesteld. Ook Raf is tevreden: “De directie heeft gezegd dat er niet zal bespaard worden op de werknemers en dat het binnen enkele maanden terug beter zal gaan. Maar wij weten ook dat de auto-industrie zeer volatiel is, dus we blijven het van dichtbij opvolgen.”