Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

Het verhaal

Het Nederlandse VDL Bus wil ook in de toekomst blijven produceren in België en Nederland. In tegenstelling tot andere Europese busbouwers, laat ze zich niet verleiden tot productie in lageloonlanden. Goed nieuws dus voor onze tewerkstelling. En een duidelijke illustratie – wij zeggen het al jaren – dat onze maakindustrie wel degelijk nog een mooie toekomst heeft.

Veel toegevoegde waarde

Een tijdje terug kon u hier al lezen dat de VDL-fabriek in Roeselare sterk presteert. De keuze om te focussen op hybride en elektrische technologie, bleek een schot in de roos. Vandaag zitten de orderboeken propvol en is er werk bij de vleet. Om de productiviteit verder op te drijven, wordt de oude site in Roeselare binnenkort vervangen door een hypermoderne fabriek. Hoogtechnologische producten met veel toegevoegde waarde – ontwikkeld door goed opgeleid personeel – is the way to go voor onze metaalsector.

De mening van onze mensen

We spraken met Tom Debaere (onze hoofddelegee op VDL) en met Yves Allewaert (vakbondssecretaris). Ze zijn heel tevreden met de strategie van VDL, maar zien tegelijkertijd ook enkele problemen: “VDL kiest voor lokale verankering en voor duurzaam openbaar vervoer. Alleen zijn er nog kinderziektes, waardoor een stuk van de meerwaarde teniet wordt gedaan.” Lees hier hun interview!