Artikels Digimetaal

Een overzicht van onze artikels uit de nieuwsbrief.

 

de strijd om tijd

 

 

Woensdag 28 november vindt in de Vooruit de boekvoorstelling plaats van “De strijd om tijd' van Olivier Pintelon, BBTK-medewerker en kernlid van denktank Minerva. “Met dit boek wil ik het debat over collectieve arbeidsduurverkorting een duwtje in de rug geven. Het is ondertussen duidelijk dat ons huidig werkritme en de tweeverdienersrealiteit een voedingsbodem is voor heel wat maatschappelijke kwalen. Denk maar aan de loonkloof tussen mannen en vrouwen of de burn-outpiek bij dertigers en veertigers. In Zweden wordt al geëxperimenteerd met de 30 urenweek maar hier lijkt dat nog taboe. Het huidige vier vijfde moet uitgroeien tot het nieuwe voltijds. Zo kan iedereen werk, zorg, engagement en tijd voor zichzelf combineren.”

De inkom is gratis maar best een plaats reserveren door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding 'inschrijving boekvoorstelling 28/11 De strijd om tijd’.

En vanaf dan verkrijgbaar in de betere boekhandel. Je vindt ook een interview met Olivier in ons e-book ‘Strijd voor Tijd’.